Chokoladebudding 4 spsk. sukker ½ l mælk 1 vanillestang 50 g kartoffelmel 2 æggeblommer 100 g mørk chokolade Bræk chokoladen i små stykker, eller høvl den groft. Kom æggeblommer og sukker i en skål, pisk med piskeriset eller håndmiksere nogle minutter til massen bliver dejlig cremet. En ¼ dl af mælken hældes i en gryde. Kom chokoladen i. Flæk vanillestangen på langs, skrab vanillen ud og kom den og stangen i mælkegryden. Kog blandingen op ved middelvarme under omrøring. Resten af mælken og kartoffelmel laves til jævning og tilsættes, lad buddingen stivne under omrøring. Tag vanillestangen op og sluk for komfuret. Bland æggesnapscremen i, men nu må det ikke koge. Tag gryden af komfuret, rør et øjeblik til og lad det køle let af. Nu skylles 4 små forme eller 1 stor form i koldt vand. Buddingen hældes i, lad det køle godt af i køleskabet (mindst 1-2 timer). Før serveringen dyppes formene i varmt vand, buddingekanten løsnes med en kniv, der er skyllet i varmt vand. Vend buddingen ud på en tallerken.